Tillgänglighet

Socialstyrelsen arbetar löpande med att förbättra tillgängligheten på våra webbplatser för personer med funktionsnedsättning.

Tillgänglighetsredogörelse

Det finns en tillgänglighetsredogörelse som beskriver vilka brister som finns på statsbidrag.socialstyrelsen.se och hur vi planerar att åtgärda dem. Här finns också information om hur du kan kontakta oss om du upptäcker brister.

Tillgänglighetsredogörelse för statsbidrag.socialstyrelsen.se

Anpassning

Funktion för att anpassa textstorleken på webbplatsen finns inbyggt i din webbläsare. Om du vill ha större text ska du klicka på ”Visa” i din egen webbläsares meny, och sedan på ”Teckenstorlek”.

Om du har svårt att använda mus är det ofta enklare att navigera med hjälp av tangentbordet. I de flesta webbläsare kan du göra det genom att använda Tab-tangenten för att hoppa från en länk till nästa, och Enter- eller Returtangenten för att aktivera en länk. För att hoppa till föregående länk håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du trycker på Tab. Du kan bläddra upp och ner på sidorna med uppil och nedpil samt med Page up och Page down.

Format

Filerna på webbplatsen är oftast sparade som Portable Document Format (pdf). För att kunna läsa dessa filer måste du ha ett speciellt program, till exempel Adobe Reader.

I vissa fall finns även andra filformat på webbplatsen, främst Microsoft Excel (kalkylblad) och Microsoft Word (ordbehandlingsdokument). För att kunna läsa dessa behöver du speciell programvara, till exempel OpenOffice.org.

Uppläsningsfunktion

Om du vill få informationen på webbplatsen uppläst finns en funktion för att lyssna. Funktionen hittar du uppe till höger på sidan. När du klickar på lyssna öppnas ett nytt fönster. En röst läser sedan upp informationen på sidan. Lyssna-funktionen kräver att du har en mediespelare installerad på din dator.

Teckenspråk / andra språk

Webbplatsen för statsbidrag är i dagsläget endast tillgänglig på svenska.

Kontakt

Har du frågor om webbplatsen?

Kontakt

Har du frågor om e-tjänsten?
Publiceringsdatum: